Tarinamme

Aika-Kulta Oy HistoriaaAika-Kulta Oy historiaa, kuinka olemme tähän päätyneet?

Liiketoiminta alkoi Järvenpäästä jo vuonna 1958. Yritys toimi tällöin nimellä Kelloliike T. Niittymäki, ja se tarjosi jo silloin kello- ja kultasepänalan palveluja Järvenpääläisille. Ensimmäinen myymälä toimi nykyisen Sibeliuksenkatu 21:n paikalla. Seuraavaksi Aika-Kulta Oy siirtyi asemanmäkeen. Vuonna 1961 muutti se juuri valmistuneeseen Sibeliuksenkatu 19:ään ja 1970 löytyi väljemmät tilat Osuuspankin talosta, Sibeliuksenkatu 17:sta.

Vuonna 1981 Aika-Kulta Oy muutti nykyiselle paikalle Sibeliuksenkatu 6:een. Sijainti oli jo tällöin hyvin keskeinen Järvenpään keskustassa, jota se on vielä tänä päivänäkin. Tiloihin järjestettiin ajanmukaiset tilat työhuoneineen.

Vuonna 1983 Aika-Kulta Oy avasi toisen toimipisteen Hyrylän ostoskeskukseen Tuusulaan. Paikkakunnalla oli selkeästi tarvetta kello- ja kulta-alan myymälälle, ja se saikin erittäin lämpimän vastaanton paikallisilta asukkailta. Vuonna 1991 myymälä muutti Hyrylän kauppatielle ns. Osuuspankin taloon, ja sieltä vuonna 1996 Tuusulan kauppakeskukseen S-Marketin yhteyteen, johon valmistui nykyaikaiset tilat monine palveluineen.

Vuonna 1984, vuosi Hyrylän myymälän avauksen jälkeen, avattiin kolmas Aika-Kullan kolmas toimipiste Sipoon Nikkilään Osuuspankin yläkertaan. Vuosien katutason liiketilan odottelun jälkeen myymälä muutti maantasalle Iso Kylätielle, ja sieltä edelleen vuonna 1996 kauppakeskus Dominoon,

Huhtikuussa 1999 avattiin Järvenpäässä yrityksen toinen myymälä vastavalmistuneeseen Prisma-kauppakeskukseen. Myymälä avattiin nimellä Järvenpään Koruhuone, joka oli jo aiemmin toiminut Järvenpään keskustan kauppakujalla sekä sitä aiemmin Sibeliuksenkadulla nimellä Järvenpään Kello- ja Kulta.

Keväällä 2002 Järvenpään myymälää remontoitiin, ja saatiin tuotteiden varastoinnin sekä uudistetun esillepanon myötä vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita. Myymälän asiakaspinta-ala kasvoi hieman, ja alakerrasta järjestyi kellosepän työtilat, varastohuoneet sekä toimistotilat.

Syksyllä 2005 avattiin Aika-Kullan myymälä myös Keravalla. Uudenaikainen myymälä uudessa laajennetussa Prisma-kauppakeskuksessa mahdollisti alueen asukkaiden palvelemisen kello- ja kultasepän alan tuotteiden merkeissä entistä kokonaisvaltaisemmin.

Keväällä 2008 juhlittiin Järvenpään Aika-Kulta Oy:n 50-vuotista taivalta. Juhlaviikolla olleiden lukuisten tuote-esittelyjen ja tarjousten lisäksi julkistettiin 50-vuotisen historian kunniaksi numeroitu juhlakoru, Tuusulanjärven Viisi Aaltoa. Korun suunnittelua oli innoittanut Tuusulanjärven viisi taiteilijaa, jotka nousivat esille korun julkistamisen yhteydessä. Juhlat herättivät runsaasti mielenkiintoa ja saivat arvostusta alueen median ja asukkaiden keskuudessa.

Vuosien 2014 - 2016 aikana suljettiin Aika-Kullan toimipisteet Tuusulan Hyrylässä, Sipoossa ja Keravalla, jonka ansioista yritys pystyi paremmin keskittymään Järvenpään toimipisteiden toimintaan sekä tuotevalikoimaan. Kaupanalan rakennemuutos ohjasi asiakasvirrat suurempiin kasvukeskuksiin sekä verkkokauppaan. Järvenpään keskustan asema alueen kauppakeskittymänä oli vahvistunut, ja keräsi asiakasvirtoja myös muista Keski-Uudenmaan keskuksista.

Syksyllä 2015 avattiin aikakulta.fi -verkkokauppa mahdollistaen asioimisen myös verkossa. Verkkokaupassa esillä on osa myymälöissä olevasta valikoimasta, mutta sen avulla pääsee tutustumaan Aika-Kulta Oy:n laajaan tuotevalikoimaan, ja se toimiikin mainiosti yrityksen näyteikkunana.

Syyskuussa 2017 yrityksen myymälä Järvenpään Prismakeskuksessa suljettiin, ja kaikki sen toiminnot yhdistyivät Sibeliuksenkatu 6:n myymälän kanssa. Järvenpään Koruhuone nimellä toiminut myymälä ehti toimia yhtäjaksoisesti Järvenpään Prismakekuksessa yli 18-vuotta.

Huhtikuussa 2018 vietettiin Järvenpään Aika-Kulta Oy:n synttäreitä 60-vuotisen taipaleen kunniaksi. Yrityksen monivaiheista historiaa juhlistettiin lukuisten tuote-esittelyjen, tarjouksien ja kahvitarjoilun kera

Kello- ja kulta-alan muuttuessa nopeasti, pyrkii Aika-Kulta Oy jatkuvasti kehittämään palvelujaan monipuolisemmiksi ja kokonaisvaltaisemmaksi. Päämääränä onkin pyrkiä tarjoamaan laadukkaita sekä edullisia tuotteita hyvän ja asiantuntevan asiakaspalvelun kera.

Suurimmat kiitokset kuluneista vuosista kuuluvatkin asiakkaille sekä henkilökunnalle, jotka toimillaan ovat mahdollistaneet pitkän uran kello- ja kultasepänalan tuotteiden parissa.

Järvenpään myymälä 60-luvulla

Sibeliuksenkatu 17:n myymälä vuonna 1978

Sibeliuksenkatu 17:n myymälä vuonna 1978

Hyrylän myymälän avaus 1983

Sipoon myymälän avaus 1984

Sibeliuksenkatu 6:n myymälän avaus